IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Германия за ноември се е забавила до 1,9% на годишна база

На месечна база потребителските цени са се понижили с 0,1%

16:25 | 28.11.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Инфлацията в Германия за ноември се е забавила до 1,9% на годишна база

Потребителската инфлация в Германия се е забавила на годишна база през ноември в унисон с очакванията на пазара, сочат предварителни данни на Федералното статистическо бюро на страната, цитирани от Forexpros.

Потребителската инфлация през ноември се е понижила до 1,9% при 2% през октомври. На месечна база германските потребителски цени са намалели с 0,1%, като отново съвпадат с прогнозите.

Хармонизираният индекс на потребителските цени, който се изчислява за целите на Евростат, показва, че те се повишават с 2% на годишна база и намаляват с 0,1% на месечна.

Окончателните данни ще бъдат обявени на 12 октомври.

След публикуваните на информацията еврото остана без промяна спрямо щатския долар, като за деня поевтинява с 0,4% до 1,289 долара за евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Нововъведенията в сайта на Инвестор напоследък водят до странни коментари под странни статии. Моля проверявайте след като се логнете на коя статия се намирате, защото явно сайта запомня къде сте били логнати последно и ви връща на тази статия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още