IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен ръст на бизнес доверието в Италия през юли

Подобрение се отчита във всички сектори на икономиката, става ясно от изследване на италианския статистически институт

14:42 | 29.07.13 г.
Силен ръст на бизнес доверието в Италия през юли

Бизнес доверието в Италия е нараснало рязко през юли, след като се бе понижило силно през миналия месец. Подобрението е отчетено за всички сектори от икономиката, съобщава италианският статистически институт Istat, цитиран от MarketWatch.

Съвкупният индекс за бизнес доверието, който включва и услугите и строителния сектор, зависещи преди всичко от вътрешното потребление, а не от износа, е нараснал до 79,4 пункта през този месец от коригираните в посока на повишение 76,4 пункта през юни при първоначално обявени 76,1 пункта.

Индексът за бизнес доверието в производствения сектор се е повишил до 91,7 пункта през юли от 90,5 пункта през миналия месец, подкрепен от подобрената перспектива пред поръчките и произведената продукция, отбелязват от статистическото ведомство.

Сред производствените подсектори подобрената перспектива е заслуга най-вече на от компаниите за средства за производство и за стоки за междинна употреба, както и тези за производство на стоки за масова употреба, сочат резултатите от изследването на Istat.

Компаниите в строителството отчитат силни печалби през юли за сметка на слабите си юнски резултати, допълват от италианската статистика. Компаниите от търговията на дребно също се радват на силно доверие.

Данните идват след публикуването във вторник на показателя за потребителското доверие, достигнал най-високото си ниво от над една година през юли благодарение на подобрението на оптимизма сред домакинствата по отношение на икономическата перспектива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още