IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в Италия се разшири с 0,2% през септември

Показателят обаче се свива с 3% на годишна база и бележи спад вече 25-и пореден месец

15:24 | 11.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Промишленото производство в Италия се разшири с 0,2% през септември

Макар и малко под очакванията, през септември промишленото производство в Италия се разширява, задвижено от ръста на създадените стоки, предназначени за производство.

През деветия месец на годината индустриалното производство се покачва с 0,2% спрямо август, показват сезонно изгладените данни на националния статистически институт на Италия Istat, цитирани от MarketWatch. Производството на стоки за последваща обработка се покачи с 0,4% за месеца, докато производството на междинни стоки, потребителски стоки и на енергия, се свива.

Ръст на промишленото производство от 0,3 на сто за месеца бе средната прогноза на 14-те анкетирани анализатори.

Показателят обаче се свива с 3% в сравнение със септември 2012 г., като се понижава за 25-и пореден месец, показват още данните на Istat. Промишленото производство е надолу и през третото тримесечие с 1 на сто спрямо второто.

Предварителните оценки за размера на брутния вътрешен продукт на Италия за третото тримесечие ще бъдат публикувани в четвъртък. Слабите данни за индустриалното производство предполагат, че БВП ще се свие за девето поредно тримесечие.

През периода между април и юни италианският БВП е намалял с 0,2% на тримесечна база, след като през първите три месеца на годината отчете спад от 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още