IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масирани хакерски атаки удариха биткойна

Само потребителите, които правят множество сделки в кратък период от време ще бъдат засегнати, посочиха от Bitcoin Foundation

19:19 | 12.02.14 г. 3
Масирани хакерски атаки удариха биткойна

Биткойнът е бил ударен от масирани хакерски атаки. Недоброжелателите са изпращали дефектен код в поддържащата виртуалната валута системата, заявиха от водещата търговска организация, занимаваща се с алтернативното парично средство.

Атаките са били насочени към две от големите платформи за търговия с електронната валута, като са провокирали временно блокиране на тегленията от клиенти, посочиха от Bitcoin Foundation.

"Това е атака за блокиране на услугата", заяви каза говорителят на организацията, цитиран от CNBC. "Целта не е била кражба, а предотвратяване на някои от плащанията. Важно е да се отбележи, че подобни атаки не се отразяват на потребителските портфейли или на биткойн фондовете", допълни още официалното лице.

"Само потребителите, които правят множество сделки в кратък период от време ще бъдат засегнати", посочиха още от Bitcoin Foundation.

Във вторник базираната в Словения платформа Bitstamp стана втората борса за биткойни, която спря тегленията от клиенти през последните няколко дни. От компанията се оплакаха от атака на системата от външни компютри.

Словенската платформа последва Mt Gox – третата най-голяма борса в света. Тегленията от нея бяха блокирани през миналата седмица за "неопределено време", което изпрати цената на биткойна до най-ниското равнище от близо два месеца.

В разгара на търговията на Wall Street в сряда един биткойн се търгува за 570 щатски долара, добавяйки 1,06% за деня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 5
abdul
преди 10 години
Сигурен е, стабилен не е. Твърде малък пазар е за да е стабилен. Иначе заръката за повечко четене към теб си важи.. не го приемай като храна :-)... освен ако не си гладен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
deant
преди 10 години
просто демонстрация колко "сигурен" и "стабилен" е бт. И съответно, ще бъда "нахранен" от абдул.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Коя ли агенция удари биткойна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още