IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Спекулативното движение на рублата трябва да приключи скоро

Няма да налагаме ограничения върху движението на капитали, посочи руският президент

10:20 | 10.11.14 г. 61
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат мерки за стабилизиране на обменния курс на рублата, запазвайки възможностите за допълнителни интервенции на валутния пазар.

"Нашите финансови органи да предприемат необходимите мерки (за стабилизиране на рублата – бел. ред.)", каза държавният глава по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

По думите му централната банка на страната ще продължи да поддържа политиката на инфлационно таргетиране.

"Спекулативните скокове на рублата трябва да приключат в скоро време, те не са свързани с основните икономически фундаменти", каза Путин.

Държавният глава също така увери, че "ние няма да налагаме ограничения върху движението на капитали", предава ТАСС.

Президентът отбеляза, че руските власти ще обърнат по-голямо внимание на създаването на благоприятна бизнес среда и прилагането на добри практики за работа с инвеститорите на регионално и общинско ниво.

"Основното е, че положителните промени са забелязани от предприемачите и инвеститорите, в това число и чуждите", каза Путин. Той припомни, че Русия е подобрила два пъти своята позиция в класацията Doing Business на Световната банка от 2010 г. насам.

Според Путин властите в Русия са изготвили механизъм за финансиране, предназначен да подкрепя мащабни дългосрочни проекти. "В следващите години финансовите компании ще поддържат тази нова структура като фонд за развитие на индустрията", каза той.

"Улесняването на връзките към инфраструктурата и намаляването на натиска от страна на правоприлагащите органи – всичко е в областта на нашето внимание през цялото време", каза още държавният глава, анализирайки това, което се случва на пазара.

Владимир Путин се обърна и към китайските предприемачи на форума, посочвайки, че "ако дойдете, ще имате възможност да работите на пазарите в трети страни чрез Русия... Всеки сегмент е в центъра на нашето внимание и ние ще продължим да подобряваме всички механизми", увери президентът.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

61
rate up comment 1 rate down comment 3
kalendar
преди 9 години
мерси. Договора за Фиат не знам защо е спрян.Договора за Ровър съм чувал, че е спрян защото сме ползвали ниско качествена ламарина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 6 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Мани го Николчо - такива като него обясняват с присъствието и позициятя си защо българският преход към капитализъм стигна до тук! Целият интелектуален ресурс на СДС се изчерпи с това, да плюят по комунистите, та дано некой от Америка ги забележи и ги покани там. Некои успяха, заминаха за Америка, но после се върнаха и не искат да говорят за там.... Хахахах!Колкото до прословутото Булгаррено - само за протокола, защото тук все пак четат и малко по-умни млади хора и поне да научават нещо, а не само да четат ***:Договорът за сглобяване на три модела Рено - 8, 10 и Алпин - е прикратен от французите заради засечен нерегламентиран износ на българска сглобка в Близкия изток. Било е изрично регламентирано в договора, че колите са само за вътрешен пазар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
"Щото те пожелаха да живеят там и са там, а ти искаш да си там, ама си тук! "Гениалните неща обикновено са прости. Но не всички прости неща са гениални. Случаят с Кольо Дедметълиста го доказва:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 2 rate down comment 5
kalendar
преди 9 години
ама, дечко-това идеше да ти обясни, че няма някаква кой знае каква драма в падането на рублата. Та си пада, пък после спира да си пада, пък после ще се качи. А тук се надпреварвате да обяснявате за смъртта на същата тая рубла. В тоя смисъл-от ваша гледна точка това ми прозрение вярно трябва да го разглеждате като гениално
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
57
rate up comment 3 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
Тъпите коментари ги оставям на теб-като се смяташ за толкова прав-постарай се ти да ми дадеш източник, различен от антикомунистическа пропагандна преса, където да пише нещо такова. Булгаррено спира по преустановяване на договора от страна на французите, също както и фиат. Остави какви дребни душици как са ти разказали нещо на пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 9 rate down comment 2
crammer
преди 9 години
Не е виш, а "виж"...от което и село да си! Аман от абитуриенти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 7 rate down comment 6
абитуриент
преди 9 години
МАВИ .....!!!!..... Защо говориш с ТОЗИ *** БЕ......?????!!!!!..... виш му нивото САМО.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 9 rate down comment 6
0pk
преди 9 години
Бе каза ти той, много пъти ти каза, ама не четеш.Внимавай да не се пръснеш от злоба и завист.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 11 rate down comment 12
Nikola666
преди 9 години
Е наистина има видео. Естествено ти си дрънкаш глупостите без да си го гледал. Нали си истински комунобоклук, тебе нищо не ти пречи да кажеш на черното бяло и обратно.Та не ми каза, защо дъщерите ти избягаха в щатите а не в Северна Корея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 11 rate down comment 10
Mavi Goz
преди 9 години
Е, има видео по въпроса, там се вижда как кротко си кютат другарите под дъждеца, убедително защитени от противоатомни чадъри, държани от охраната зад тях, даже др. Джуров е без пингвин с чадър зад него, ама нейсе... Явно и ти си умен колкото седесарските ПиАр-и, дето направиха цел филм за радиоактивния геноцид над софиянци и сложиха точно този кадър вътре, Абе, важното е, че повечето тикви поверваха...! хаха!И ти си ми обидно ниска топка! Както се казва в любимия ми ви - "Плувай, плувай, .....!" хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още