IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Спекулативното движение на рублата трябва да приключи скоро

Няма да налагаме ограничения върху движението на капитали, посочи руският президент

10:20 | 10.11.14 г. 61
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин заяви, че властите предприемат мерки за стабилизиране на обменния курс на рублата, запазвайки възможностите за допълнителни интервенции на валутния пазар.

"Нашите финансови органи да предприемат необходимите мерки (за стабилизиране на рублата – бел. ред.)", каза държавният глава по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).

По думите му централната банка на страната ще продължи да поддържа политиката на инфлационно таргетиране.

"Спекулативните скокове на рублата трябва да приключат в скоро време, те не са свързани с основните икономически фундаменти", каза Путин.

Държавният глава също така увери, че "ние няма да налагаме ограничения върху движението на капитали", предава ТАСС.

Президентът отбеляза, че руските власти ще обърнат по-голямо внимание на създаването на благоприятна бизнес среда и прилагането на добри практики за работа с инвеститорите на регионално и общинско ниво.

"Основното е, че положителните промени са забелязани от предприемачите и инвеститорите, в това число и чуждите", каза Путин. Той припомни, че Русия е подобрила два пъти своята позиция в класацията Doing Business на Световната банка от 2010 г. насам.

Според Путин властите в Русия са изготвили механизъм за финансиране, предназначен да подкрепя мащабни дългосрочни проекти. "В следващите години финансовите компании ще поддържат тази нова структура като фонд за развитие на индустрията", каза той.

"Улесняването на връзките към инфраструктурата и намаляването на натиска от страна на правоприлагащите органи – всичко е в областта на нашето внимание през цялото време", каза още държавният глава, анализирайки това, което се случва на пазара.

Владимир Путин се обърна и към китайските предприемачи на форума, посочвайки, че "ако дойдете, ще имате възможност да работите на пазарите в трети страни чрез Русия... Всеки сегмент е в центъра на нашето внимание и ние ще продължим да подобряваме всички механизми", увери президентът.

Още видео материали може да видите в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

51
rate up comment 6 rate down comment 7
Nikola666
преди 9 години
"Дъщерите ми, макар и мои, са си жени, демек - недей да търсиш много акъл у тях!" Защо да не търся акъл у добре изучените ти дъщери? Защото не споделят политическите ти възгледи или защото ги е срам от крадливия им баща?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 7 rate down comment 5
Nikola666
преди 9 години
"сичките беха на трибуната на мавзолея - и др. Живков, и др. Гжуров, и др. Балев, и целото политбюро и половината ЦК! " Беха, ама на прибежки. Като завали тичат надолу при мумията на сушина. Като спре да вали, пак нагоре. Много беха чевръсти, спор няма.Но ти си много весел, "хахахаха", да не са ти дали да цунеш на мумията х*я?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 14 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 9 години
Иначе може дъщерите ми да са толкова интелигентни точно заради ядрения дъжд над София - малката се роди две седмици преди Чернобил и доста радиоактивно мляко от майка си - голям фен на марулите - е изпила, а аз с голямата цяло лято давах дежурства по софийските градинки! Тя е докторица и казва, че често се чувствала някак различна от раслите в Америка нейни колеги. А малката е толкова красива, че още от университета се е видяла в чудо от американски мераклии за брак - от радиацията ще да е... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 13 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 9 години
Хааахахаха...! Полека бре момче, немой фърга таз шитня! хахаха! Само се излагаш! Полека, че ще се сецнеш и после и за лапане на п... нема да ставаш... хахаха! Ще ти отговоря, само немой с лошо! :lol:Дъщерите ми, макар и мои, са си жени, демек - недей да търсиш много акъл у тях! Е, имат повече от тебе, ама все пак... хаха! Щото те пожелаха да живеят там и са там, а ти искаш да си там, ама си тук! Аз пък искам да съм тук и съм си тук и никой никога не ми е пречил да си живея моя живот - нито комунистите, нито демократите, нито либералите - като руски танк съм - многотопливной - и зелева чорба да му сипеш, пак върви и стреля... хахаха!Иначе за бабата пенсионерка пак позна! Ти да не си некой медиум?!! Ами там беше бабата, на площада, баш на 1-ви май под дъжда! Само за по-равните нещо си се объркал - сичките беха на трибуната на мавзолея - и др. Живков, и др. Гжуров, и др. Балев, и целото политбюро и половината ЦК! Ама може да са били двойници, те *** беха хитри ***! хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 18 rate down comment 9
Nikola666
преди 9 години
И като са учили, защо не живеят в Русия, бе ***? Защото живота в САЩ ли е по-добре, или искат да са по-далеч от видиотения си баща?А тази пенсионерка дето ти е казала че ядрените блокове са много читави със сигурност я е валял радиоактивен дъжд 1986 г. когато също толкова читав "блок" изгърмя. Може да ти е споменала че докато "по-равните" се криеха в бункерите, по телевизията обясняваха на "равните" че авария няма и смело да хрупат марули. Ти от "равните" ли беше или от "по-равните", мръсен лицемер?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 11 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 9 години
Хааахахаха...! Их как би искал да си на тяхно място! Ама не плачи - ти и тук можеш да пиеш бърбан и да *** американски п... хем няма да има нужда да учиш толкова много, колкото дъщерите ми... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 15 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 9 години
А на мене една пенсионерка ми каза, че по заповед от Брюксел спряха 4 читави, носещи много повече ползи на България ядрени блока в Козлодуй, отколкото 100-тината или 200 коли годишно от Ловеч, ама аз не й вярвам! Даже не й вярвам, че от Вашингтон спряха Белене! Та и ти внимавай с пенсионерите - те са всичките комунисти - искат да ядат, без да работят! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 14 rate down comment 15
Nikola666
преди 9 години
"А и Русия не е чак толкова изолирана, колкото се опитват да ни внушават. "Естествено че не е. Има-няма поне няколкостотин психично болни Българи я подкрепят. И твоите дъщери в САЩ са духом с Русия. Докато пият бърбан и лапат американски п...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 13 rate down comment 1
fairfax
преди 9 години
"ПС: Това с цената на петрола доказа две неща-няма свободен пазар на петрола. И това е реално единствената ефективна санкция срещу Русия."За щастие и за разлика от природния газ, пазарът на петрола е свободен. Ако не беше, Русия щеше да го продава на България сигурно по $150 за барел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 16 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 9 години
Рубла, мубла... руснаците са до стената. Бяха казали, че Украйна е червената линия и ръчкането там ще го приемат като война срещу Русия. Явно някой точно това е искал и си го получи война! Тази война ще се води с всички средства, но военните са оставени за накрая. На първо време ще се воюва на икономическия фронт. И понеже е война, и понеже руснаците пак бяха сгащени неподготвени, пак ядат бой и отстъпват по всички фронтове. Това обаче е гледан филм руснаците много бой могат да носят, могат и глад да носят, но не обичат да ги командват отвън и само се консолидират и сплотяват, когато са застрашени като държава. Путин може да го свали само руският народ, а това дали ще стане...? И Хитлер много е разчитал на вътрешен преврат срещу Сталин, ама... Така, че аз бих бил малко по-сдържан в средносрочните и дългосрочни прогнози за изхода от този конфликт. Все пак, една дълга, изтощителна война винаги опира до основните за поддържане на човешката дейност ресурси, между които не са нито беемветата, нито айфоните, нито борсите, нито даже банките... хехе! Особено, ако икономиките на двата лагера са подложени и на странични, но доста интензивни и застрашаващи фактори, като климатични промени и природни катаклизми с тревожно нарастваща интензивност! А и Русия не е чак толкова изолирана, колкото се опитват да ни внушават. Аз лично много повече се притеснявам за това, което ще бъде напролет в евроатлантическа България, отколкото в путинова Русия... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още