IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка започна да попълва резервите си в чужда валута

Институцията планира да изкупува между 100 и 200 млн. долара дневно от вътрешния валутен пазар

11:00 | 19.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Руската централна банка започна да попълва резервите си в чужда валута

На 15 май Централната банка на Русия е закупила 200 млн. долара от вътрешния валутен пазар, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Операцията не е с цел намеса на пазарите, а попълване на резервите в чужда валута, уточняват от институцията.

На 13 май институцията взе решение за постепенно попълване на резервите си. Дневно централната банка планира да изкупува между 100 и 200 млн. долара от вътрешния пазар. За да не влияят на търговията действията на банката ще бъдат регулярни през целия търговски ден, съобщиха още от Централната банка.

Ако се получат резки изменения в рамките на деня, банката ще прекрати участието си и обемите ще бъдат съкратени, гарантират от институцията.

Първата подобна операция е била реализирана в края на миналата седмица.

В своето прессъобщение относно решението за попълване на резервите от Централната банка на Русия отбелязват, че мерките са възможни, след като е отчетено нормализирането на вътрешния валутен пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още