IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Италия записва лек ръст през октомври

Повишението е 0,5% на месечна и 2,9% на годишна база

12:15 | 11.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство в Италия се увеличава с 0,5% на месечна база през октомври, което е втори месец повишение, сочат данни на националния статистически институт, цитирани от Bloomberg.

През септември ръстът възлизаше на 0,2%, а прогнозите на анализатори за октомври бяха за повишение от 0,3%.

На годишна база индустриалното производство в третата по големина икономика в еврозоната се повишава с 2,9% след ръст от 1,8 през септември. Пазарните анализатори очакваха увеличение от 2%.

През третото тримесечие италианската икономика нараства с 0,2% в сравнение с предходното, когато беше записан ръст от 0,3 на сто. Прогнозите на Европейската комисия за 2016 г. са за 1,5% ръст на италианския БВП, генериран предимно от вътрешното потребление. Тази година икономиката на Италия се очаква на нарасне с 0,9%.

WBP online припомня, че по-рано този месец безработицата в страната се понижи с 0,1 процентни пункта до 11,5% през октомври. ЕК очаква трудовият пазар в страната да се стабилизира през идните две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още