IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният сектор в САЩ добавя 200 хил. нови работни места през март

Резултатът надвишава прогнозите с 5 хиляди

16:33 | 30.03.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частният сектор в САЩ добавя 200 хил. нови работни места извън земеделския сектор, сочат данни на частната изследователска компания ADP, цитирани от WBPonline. Резултатът надвишава очакванията на анализаторите с 5 хиляди нови назначения.

Растящата заетост позволява на потребителите да харчат повече, което пък насърчава икономическата активност и я предпазва от външни негативни фактори. 

Ревизиите в данните от предходния месец са малки. През февруари новите работни места са били 205 хил., а не 214 хил., както беше първоначално съобщено.

През март повече хора са намерили работа в сферата на търговията, транспорта, компаниите за комунални услуги. Следват професионалните и бизнес услуги, както и строителството, макар че там през март има най-малко нови назначения от четири месеца

„Пазарът на труда продължава впечатляващата си серия“, казва Марк Занди, главен икономист в Moody's Analytics. “Единствено в енергетиката намаляват новите назначения, както беше през изминалата година”, допълва той.

WBPonline припомня, че в петък се очакват и правителствените данни за заетостта, които също се следят много внимателно. Прогнозите са за ръст от 200 хил. нови назначения извън земеделието, което е малко по-малко от средната стойност за последните шест месеца, но достатъчно, за да се поддържа тенденцията за спад в безработицата. Очаква се тя да остане на ниво от 4,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 8 години
добре че има червени кратуни като теб, че иначе американците нямаше да разберат че са в криза .. а за загубилите работа можеш още да си фантазираш и да ги туриш и по 1 млн на месец, твоето мнение не важи.Специално за неграмотните като теб е написано НОВИ работни места ... като се пенсионираш и друг дойде на твоето място, това таварищ не е ново място, а старо ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 8 години
Реално тази цифра няма никаква стойност ако не се гледа и колко са си загубили работата - Щото като ги гледаш тези цифри с по 2-3 милиона нови работни места на година и ще почнеш да си мислиш че безработицата им е отрицателна вече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още