IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията при безработица в САЩ намаляха през миналата седмица

Темпът на нарастване на броя на работните места обаче остава повече от достатъчен, за да продължи да намалява безработицата

16:09 | 07.03.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американските работници, подали заявления за обезщетения при безработица, спадна леко през миналата седмица, съобщава The Wall Street Journal.

Първоначалните заявления са намалели с 3 хил. до сезонно коригираните 223 хил. през седмицата, приключила на 2 март по данни на Министерство на труда. За сравнение, икономистите, интервюирани от The Wall Street Journal, очакваха броя на заявленията при безработица да достигне 221 хил.

Броят на заявленията, подадени в седмицата, приключваща на 23 февруари, бяха преразгледани в посока нагоре от 225 хил. на 226 хил.

Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, смятана за по-добра мярка за пазара на труда, тъй като намалява волатилността от седмица до седмица, също отчете спад с 3 хил. до 226,2 хил.

Допълнителни данни за пазара на труда в САЩ през февруари се очакват в петък, като прогнозите са ръстът в заетостта да се забави след силното представяме през миналата година, допълва Ройтерс. Част от забавянето на растежа при работните места се дължи на недостига на работници.

Така или иначе темпът на нарастване на броя на работните места остава повече от достатъчен, за да продължи да намалява безработицата. Равнището на безработицата се очаква да спадне с една десета от процентния пункт до 3,9% през февруари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още