IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новооткритите работни места в САЩ през март превишават броя на безработните

Солидните данни сочат, че назначенията изглежда ще останат многобройни през идните месеци

19:55 | 07.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работодателите в Съединените щати са обявrли около 7,5 милиона работни места към края на март, което е повече от броя на безработните в страната, предаде БТА.

Солидните данни сочат, че назначенията изглежда ще останат многобройни през идните месеци.

Министерството на труда съобщи, че новооткритите места са се увеличили с 4,8 на сто спрямо предходния месец, докато броят на хората, напускащи работа, е намалял.

Сега има 1,2 милиона повече открити работни места от броя на безработните в САЩ.

Тази динамика предполага, че работодателите ще продължат да увеличават заплатите, за да задържат необходимите им служители.

В петък правителството съобщи, че работодателите са прибавили изненадващите 263 000 работни места през април, докато безработицата е спаднала до близо 50-годишен минимум от 3,6 на сто.

В края на миналия месец стана ясно, че броят на американците, подали заявления при безработица, се е увеличил през седмицата, започваща на 15 април, най-много за последните 19 месеца. Въпреки това основната тенденция продължава да показва, че пазарът на труда остава силен.

Подадените заявления при безработица са скочили с 37 хил. до сезонно коригираните 230 хил.  за седмицата, приключила на 20 април. Ръстът е най-голям от началото на септември 2017 г. Само седмица по-рано заявленията бяха намалели до 193 хил., което е най-ниското им ниво от септември 1969 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още