IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Войната в Украйна „значително дестабилизира“ света

Meta работи за поддържане на услугите си в региона, така че украинците да продължат да ги използват, каза изпълнителният директор на компанията

08:53 | 16.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc. Марк Зукърбърг нарече руската инвазия в Украйна „значително дестабилизиращо света събитие“ в първия си публичен коментар за войната.

Основателят на платформата Facebook взе участие в технологичната конференция SXSW в Остин, Тексас, във вторник. В изказването си той коментира метавселената, футуристичното си виждане за интернет, NFT и други. Той обаче започна с коментар за „наистина ужасната война“, посочвайки, че мисли за украинския народ.

„Наистина е трудно да намеря правилните думи, които наистина да значат нещо, в ситуация като тази“, каза той, цитиран от Bloomberg. По думите му Meta работи за поддържане на услугите си в региона, така че украинците да продължат да ги използват.

Зукърбърг като цяло се въздържа от публични коментари за политически и регулаторни въпроси през последните месеци. Изпълнителният директор остави политическите решения и публичните позиции на Ник Клег, президент по международните въпроси на Metа, който бе повишен на поста по-рано през годината.

Продуктите на компанията са в центъра на информационна война от началото на инвазията, използвани както от Киев, така и от Москва за популяризиране на позициите си. По-рано Meta блокира профили на руски държавни медии в Украйна и ЕС, а наскоро си навлече гнева на Москва, защото позволи на украинци да споделят постове, в които призовават за насилие срещу руските сили.

Руските регулатори отговориха, като блокираха Facebook и Instagram в страната, посочвайки като причина „дискриминация срещу руски медии и информационни източници.

В изказването си Зукърбърг също така потвърди, че незаменяемите токени (NFT) пристигат в Instagram.

По думите му компанията работи това да стане „в краткосрочен план“.

Що се отнася до конкретна времева рамка, Зукърбъг заяви, че за момента не е готов да обяви повече за плановете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още