IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Nielsen наближава

Най-голямата компания за изследвания на медийни потребители планира съвсем скоро да стане публична

12:10 | 03.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
IPO-то на Nielsen наближава

Nielsen Holdings, най-голямата компания за измерване на аудиторията на медийните компании, планира да осъществи листване на борсата съвсем скоро. За осъществяване на първичното публично предлагане (IPO) вече са наети JPMorgan и Morgan Stanley, показва информация на CNBC.

За момента от Nielsen не са били открити за коментар, но според анализатори моментът за IPO наближава. Плановете са да бъдат привлечени около 1,5 млрд. долара, а пазарната капитализация на компанията да стане около 21 млрд. долара.

Nielsen Holdings няма статут на публична компания, като тя е създадена от обща инвестиция на шест фонда за дялово инвестиране на стойност 10 млрд. долара през 2006 година.

Листването на групата ще представлява поредният опит на компании за дялови инвестиции да кешират позиции, след като пазарът започва да се стабилизира и ситуацията започва да става по-подходяща за публични предлагания, смятат наблюдатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още