IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският портал Mail.ru ще проведе IPO до края на 2010

Най-голямата руска интернет компания ще се листне на Лондонската фондова борса

10:32 | 11.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Руският портал Mail.ru ще проведе IPO до края на 2010

Руската интернет компания Mail.ru съобщи днес, че планира да проведе първично публично предлагане на акции (IPO) на Лондонската фондова борса до края на тази година.

Ръководството се надява да привлече над 500 млн. долара от листването, уточнява за Ройтерс източник, пожелал да запази анонимност. Интернет порталът ще предложи на инвеститорите около 15% от своя акционерен капитал.

Предлагането ще се състои от акции под формата на глобални депозитарни разписки от акционерите и се очаква да бъде завършено до края на 2010 г., в зависимост от условията на финансовите пазари, става ясно от изявлението на Mail.ru.

Mail.ru е най-голямата интернет компания в Русия на базата на броя уникални месечни посещения.

Ръководството на компанията е избрало Goldman Sachs и JP Morgan за мениджъри на IPO-то.

Юрий Милнър, който е председател на Mail. Ru, смята, че листването на на Лондонската фондова борса е важна стъпка в развитието на интернет компанията.

Главният изпълнителен директор на групата Дмитрий Гришин посочва, че интернет пазарът в Русия се развива с бързи темпове, което създава много нови възможности.

„Със силно ангажираната си и бързо развиваща се интернет общност, нашата водеща онлайн платформа за новини и развлечения цели значителни възможности за растеж, които могат да възникнат заради над 250-те милиона рускоговорещи потребители в целия свят. Вярваме, че сме в добра позиция да се възползваме от очаквания ръст на руския пазар на интернет реклама и увеличаването на интернет услугите с добавена стойност“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още