IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата интернет компания в Русия Yandex призна, че е сътрудничила на ФСБ

Yandex признава, че е предоставяла на руските служби лична информация за лица, които са дарили средства на интернет сайт за борба с корупцията

21:55 | 03.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Най-голямата интернет компания в Русия Yandex призна, че е сътрудничила на ФСБ

Най-голямата интернет търсачка в Русия Yandex потвърди, че е предавала лична информация за потребители на руската федералната служба за сигурност ФСБ, съобщава BBC.

Отделът предлагащ услугата за интернет разплащания на Yandex е предоставил на ФСБ лична информация за лица, които са дарили средства на интернет сайт за борба с корупцията стартиран от руския блогър Алексей Навални.

Разкритията следват предупреждение на Yandex, публикувано малко преди планираното листване на компанията в Ню Йорк, за правните и политически рискове за компаниите които са решили да инвестират в Русия.

С листването си на Nasdaq, Yandex планира да набере до 1 млрд. долара.

В проспектите на компанията, внесени в Щатската комисия за финансов надзор миналата седмица, Yandex предупреждава, че бизнесите в Русия „могат да да бъдат изложени на опасността от агресивно прилагане на противоречиви или двусмислени закони и регулации, както и че срещу тях могат да бъдат предприети политически мотивирани действия“.

Компанията предупреждава и за увеличаване на несигурността с приближаването на президентските избори в Русия през 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още