IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите версии на Firefox 6 вече са публикувани

Mozilla публикува първите предварителни версии за Firefox 6 в канала за развойна дейност Aurora

13:13 | 30.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Mozilla</em></p>

Илюстрация: Mozilla

Фондацията Mozilla публикува първите версии на Firefox Aurora, от който по-късно трябва да се роди новия Firefox 6, пише технологичният блог golem.de.

Към новите функционалности на тази версия принадлежат например преработен Addon-Manager (мениджър за надстройките), както и нова функция за управлението на данните.

Така например през нея потребителят може сам да определя какви информации може да пази сайтът - сред тях Cookies (бисквитки), пароли или данни за местонахождението. Освен това има и много нови функции, които да улеснят дейността на разработчиците.

Предварителната версия на Firefox 6 може да бъде свалена още сега от сайта на фондацията. Потребители, които вече са инсталирали Aurora, няма нужда да свалят и новата версия - те ще получат автоматично уведомление за обновяването.

В края на април от фондацията Mozilla, която разработва браузъра, решиха да представят нов стадий в развитието му - Aurora. Дотогава Firefox можеше да се ползва в три негови етапа на развитие: суровият "нощен" вариант, бета и финалната му версия.

Aurora е междинно звено между първите два етапа - nightly и Beta. Тя е много по-стабилна от неизпитаното "нощно" издание, но не толкова стабилна, колкото бета версията. Според разработчиците това ще позволи по-широк кръг потребители да участват в развитието на Firefox. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още