IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея минава на дигитален учебен режим

В рамките на следващите четири години в страната няма да има хартиени учебници

11:16 | 04.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Учебният материал в Южна Корея скоро ще бъде достъпен онлайн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Учебният материал в Южна Корея скоро ще бъде достъпен онлайн. Снимка: Ройтерс

Само в рамките на следващите четири години всички южнокорейски училища ще разполагат изцяло с дигитализирани учебни помагала, пише engadget.com.

Очаква се всички хартиени учебници да бъдат подменени със специално разработени таблети, смартфони и лаптопи. Проектът ще струва над 2,4 млрд. долара.

Учебният материал ще бъде качен на онлайн сървър, който ще позволи на учениците да наваксват и у дома. Така дори отсъстващите деца ще могат на практика да учат в реално време заедно със съучениците си.

Когато тази инициатива бъде реализирана, Южна Корея ще стане първата страна в света, осъществила пълно дигитално преобразяване на образователната си система.

Освен това правителството планира да въведе онлайн обучение от 2013 г., за да може и ученици, които не могат да ходят на училище, да вземат материала. От 2012 г. учителите ще бъдат обучавани как да преподават дигитално.

Полемиките дали за учениците е по-добре да четат от традиционния хартиен носител или от новите високотехнологични устройства, продължават по целия свят, но очевидно в Сеул вече са взели решение по въпроса.

В различните ученически олимпиади азиатската страна винаги се е представяла доста добре.

Още новини за технологии в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още