IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google+ може да пусне услуги за игри

Изходните кодове на социалната мрежа издават намерение за две нови услуги - игри и задаване на въпроси

17:44 | 19.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Google може да разшири гамата услуги, която се предлага от социалната мрежа Google+ с рубрика за игри и функция за задаване на въпроси. В "сорс кода" на мрежата може да се видят част от програмния език за тях и дори логото на услугата за игри с името Google Games, предадоха американските технологични блогове Engadget и Techcrunch, които независимо един от друг за забелязали признаци за новите услуги.

Кога обаче услугите ще бъдат пуснати в действие не е съвсем ясно. Вероятно обаче това няма да се случи толкова скоро, предполага Engadget, защото и самата Google+ след старта си в края на юни се намира в тестов режим. Досега, по думите на изпълнителния директор на Google Лари Пейдж, социалната мрежа има над 10 млн. потребители.

Фактът, че търсачката работи по гейминг платформа, отдавна е обществена тайна. Така например компанията инвестира милиони долари в разработчиците от студиото Zynga, които между другото създадоха игрите за Facebook - Farmville и Mafia Wars.

Освен това Google закупи Slide - също успешно геймърско студио. В обява за работа отпреди няколко дни интернет гигантът пък търси продуктов мениджър за новото си бизнес направление - Games at Google. 

И функцията за задаване на въпроси не изненадва никого. Още преди около година в Google Labs беше представен Google Squared, който е ядрото на новата функционалност. Google ни разкрива например, коя е столицата на България или колко жители има Бургас.

Преди това пък най-популярната търсачка имаше друга подобна услуга за отговаряне на въпроси – Google Answers – която след 4-годишно съществуване беше закрита от Google през 2006 г. Тя разчиташе на платени изследователи, които даваха отговор в рамките на 24 часа след задаването на въпроса.

Конкурентът Facebook също пусна подобна услуга с Facebook Questions. Google се надява да открадне пазарен дял от Facebook с помощта на Google+. Мрежата трупа точки предимно в областта на "сигурност на данните". Facebook често беше критикувана именно заради недобре видими и не съвсем ясни възможности за управление на тези функции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още