IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските власти затварят фалшиви магазини на Apple

Проверка на 300 търговски обекта в Кунмин откри пет „самопровъзгласили“ се магазина на Apple, които работели, без да имат разрешение от компанията

11:22 | 25.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Един от фалшивите китайски магазини.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Един от фалшивите китайски магазини. Снимка: Ройтерс

Властите в китайския град Кунмин затварят два фалшиви магазина на Apple, съобщи Ройтерс. Проверка на 300 търговски обекта в града откри пет „самопровъзгласили“ се магазина на Apple, които работели, без да имат разрешение от компанията.

Петте магазина продавали оригинални продукти на Apple, но два от тях ще бъдат затворени, защото нямат лиценз за работа.

Проверките започнаха, след като американка, живееща в Кунмин, качи в блога си снимки на магазин, който до последния детайл имитира тези на Apple и дори служителите смятали, че работят за производителя на iPhone и iPad. Тя ги снимала и ги качила снимките в своя блог BirdAbroad, на които може да се види, че персоналът носи фланелки с логото на Apple, разговаряйки с потребители в магазина. Виждат се и реклами на iPad2.

Въпросният магазин – един от трите, открити от блогъра в града, не е сред затворените.

Apple има четири собствени магазина – по два в Пекин и Шанхай, както и 13 оторизирани продавачи в Кунмин. 

Разпространението на магазини ментета подчертава бавния напредък, който китайското правителство отбелязва в овладяването на разрастващото се интелектуално пиратство и ширещото се производство на стоки ментета, които са основната причина за напрежението в отношенията на Пекин с търговските му партньори, отбеляза в свой материал миналата седмица Ройтерс.

Още новини за технологии в Dnes.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още