IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Google+ вече могат да се импортират адресни книги от други приложения

Социалната мрежа на Google дава възможност контактите да се разпределят в приятелски кръгове

09:27 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Стартиралата в края на юни социална мрежа на Google – Google+, в която по последни данни вече членуват 20 млн. потребители, прави нова крачка към завладяването на още територия.

Потребителите на социалната мрежа вече ще могат да внасят адресни книги в своите профили, съобщава techcrunch.com, позовавайки се на запознат с проекта разработчик.

Нововъведението ще улесни доста процеса на откриване и покана на приятели в мрежата. На страницата с приятели на всеки един потребител вече е налична опцията „Зареди адресна книга”.

Засега могат да се качват адресни книги от Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird и други приложения, съхранявани на компютъра във формат CSV или vCard.

Предвидена е и опцията потребителят да контролира строго тези контакти - Google+ няма да съхранява всички данни, а само онези контакти, които потребителят желае да останат в приятелските кръгове (Circles).

Междувременно, по данни на компанията за анализи ComScore, Google+ вече има 20 млн. уникални посетители от своето пускане миналия месец.

Според статистиката около 5 млн. от тях са в САЩ, а следващата държава с най-много потребители е Индия с почти 3 млн. потребители. Според ComScore 60% от тях са между 18 и 25 години, а 63% от тях са мъже.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още