IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22 фалшиви магазина на Apple бяха открити само в един китайски град

Разследването беше провокирано от американка, живееща в Кунмин, но някои от затворените обекти отново работят след преименуване

13:07 | 15.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Китайците продължават да купуват имитации на продуктите на западни марки. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Китайците продължават да купуват имитации на продуктите на западни марки. Снимка: Ройтерс

Общо 22 фалшиви магазина на Apple са открити само в един китайски град. Властите в Кунмин започнаха да търсят имитации, след като снимка на един от магазините, копиращ дословно марката, се появи в интернет.

Първата проверка засече пет фалшиви магазина, два от които бяха затворени за извършване на търговска дейност без лиценз. Сега са открити 22 магазина, които незаконно използват марката и логото на Apple, по данни на местните власти, цитирани от ВВС.

Затворените магазини обаче останаха „на сухо“ за съвсем кратко. С просто преименуване търговците отвориха отново обектите си с нови предложения и продукти, разкри сайтът MIC Gadgets.

Разследването беше провокирано от американка, живееща в Кунмин, която качи в блога си снимки на фалшив магазин на Apple. Ментето приличаше на оригинала до последната подробност. Историята обиколи мрежата и принуди властите в града да вземат мерки.

Сега службата, отговорна за индустрията и търговията, обяви, че е открила „купища“ магазини, които злоупотребяват с марката на Apple.

Разпространението на магазини ментета подчертава бавния напредък, който китайското правителство отбелязва в овладяването на разрастващото се интелектуално пиратство и ширещото се производство на стоки ментета, които са основната причина за напрежението в отношенията на Пекин с търговските му партньори.

Още новини от света на технологиите четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още