IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще доставя процесори за iPhone 5

Според медийни публикации корейците ще останат основен доставчик за Apple въпреки съдебните битки между двете компании

18:04 | 20.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Един от заводите на Samsung. <em>Снимка: компанията</em></p>

Един от заводите на Samsung. Снимка: компанията

Въпреки съдебните искове, които Apple и Samsung пускат почти всяка седмица една срещу друга, корейците ще продължат да снабдяват американския концерн с най-важните компоненти за бъдещия iPhone 5. По данни на няколко източника на технологичното издание ZDNet става дума за процесора A5, както и за флаш памет.

Samsung е сред световните доставчици на процесора А4 и единствен производител на A5. Първият чип се използва в смартфона iPhone 4, таблета iPad и последните няколко модела музикални плеъри iPod. Вторият в момента може да се намери само в едно устройство – новият iPad 2, но се очаква следващият модел iPhone също да разполага с подобен процесор. 

Според информацията на ZDNet Apple ще продължи да залага на Samsung, тъй като пренасочване към друг доставчик, например тайванския Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), не е възможно.

„Те нямат избор. По това време не могат да променят нищо", твърди източник на изданието, визирайки процесора A5. TSMC все още не владее перфектно производствения процес на този чип. Ще бъде неимоверно трудно същият дизайн да бъде произвеждан от друга компания. 

В началото на седмицата и местният вестник Korea Times публикува подобен материал. В него се твърди, че Samsung ще достави A5 и паметите за iPhone 5. В блога Phonearena се появи снимка, на която се виждат някои от съставните части на новия iPhone.

Според Korea Times новият iPhone 5 ще има интегрирана система за безконтактни разплащания Near Field Communication (NFC). По този начин смартфонът ще може да бъде използват и като електронен портфейл, подобно на устройството Nexus S на Samsung, с което стартира системата на Google - Wallet.

New York Times твърди обаче, че Apple ще интегрира NFC едва в някой наследник на iPhone 5. Друго подобрение, което вероятно ще предложи iPhone 5, е по-силен графичен чип, като PowerVR SGX543 на компанията Imagination, който бе вграден в iPad 2. Освен това устройството ще разполага с 8-мегапикселова камера, за разлика от 5-мегапикселовата камера на iPhone 4.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още