IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung обявява тотална война на Apple

Южнокорейската компания ще иска глобална забрана върху продажбата на новия модел iPhone

21:41 | 28.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	iPad&nbsp;(вляво) и &nbsp;Galaxy Tab - приликите не са малко. <em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

iPad (вляво) и  Galaxy Tab - приликите не са малко. Снимка: Ройтерс 

Южнокорейската компания Samsung Electronics обявява тотална война на американския си конкурент Apple и ще иска глобална забрана върху продажбата на новия модел iPhone, съобщи днес един от вицепрезидентите на южнокорейския електронен гигант, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Samsung, който подаде около 20 иска срещу Apple в редица страни, планира да предизвика конкурента си, който се кани да представи идната седмица новия модел смартфон. Вероятно Samsung ще поиска съдебна забрана за продажбата на новия iPhone както на южнокорейска територия, така и в чужбина.

Досега Samsung не е искал от Apple лицензионни такси за спорните технологии, тъй като американската компания е носила на южнокорейците до 10 трилиона вона (около 9 млрд. долара) доход, отбелязва ИТАР-ТАСС. 

"Истина е, че Apple свободно се разпорежда с наши технологии в областта на мобилните телефони", отбеляза вицепрезидентът. Той добави, че Samsung ще променя подхода си и намекна, че компанията ще заеме по-агресивна позиция.

Apple е ключов клиент за полупроводниции на Samsung. Южнокорейската компания пък е най-големият в света доставчик на чипове и заема второ място в света по производство на мобилни телефони.

Сега двете конкурентни групи водят съдебна битка в Хага. Samsung, който не успя да се пребори за отмяна на решението на германски съд, с което се забранява продажбата на южнокорейските таблети в Германия, сега се стреми да издейства подобно решение за iPhone и iPad в Холандия.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още