IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft обмисля как да вкара телевизията в Xbox

Концернът ще подпише договори с големите кабелни оператори, както и с HBO, Sony Pictures и NBC Universal

11:37 | 03.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Посетители на Tokyo Game Show изпробват конзолата Xbox 360. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Посетители на Tokyo Game Show изпробват конзолата Xbox 360. Снимка: Ройтерс

Софтуерният гигант Microsoft планира да въведе платена онлайн телевизионна услуга. Тя трябва да се реализира чрез вградената в последната конзола услуга Xbox Live, са разказали запознати източници пред Bloomberg.

Според агенцията партньори в новия проект са Comcast и Verizon, а разговори са били водени с над 20 оператора на съдържание.

По информация на Bloomberg компанията със седалище в Редмънд ще предлага музика, спортни предавания, филми и сериали – както в САЩ, така и в Европа. Още през тази седмица Microsoft може да обяви разширяването на своята Xbox Live услуга.

През миналата седмица блогът Digiday писа, че Microsoft е пред подписване на договор с най-големия кабелен оператор в САЩ Comcast. Споразумението касае предоставяне на съдържанието на оператора на собствениците на Xbox-360.

Големите холивудски студиа отдавна се опитват да накарат Microsoft да използва Xbox Live и конзолата Xbox 360 за разпространение на съдържание. И сега Xbox Live предлага в ограничен обем достъп до телевизионни предавания и филми, които могат да бъдат наемани или купувани. 

Вградената услуга Xbox Live позволява съревноваване с други играчи, теглене на аркадни игри, демо версии, трейлъри, ТВ предавания, музика и филми, както и възможностите за Windows Media Center мултимедия. Конзолата Xbox 360 предоставя и достъп до услуги, характерни за определени региони, като Netflix и ESPN за САЩ и Sky Player за Великобритания.

Според Bloomberg предстоят споразумения с принадлежащия на Time Warner канал HBO, услугата за излъчване на живо онлайн Crackle на Sony Pictures, както и с мрежата Bravo, собственост на NBC Universal. Своята услуга Live-TV Microsoft може да стартира в целия свят още през есента.

В средата на септември главният изпълнителен директор Стив Балмър заяви, че на Microsoft тепърва предстои голям ръст. Конзолата имала голям потенциал. „С устройството Kinect, което позволява контролиране на игри от конзолата на Microsoft Xbox чрез движения на тялото на играча, е възможно ново преживяване на игрите“, твърди изпълнителният директор. „С Kinect започнахме да привличаме по-широк кръг клиенти към Xbox. Повече жени. Повече деца“, радва се Балмър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още