IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous отново публикуваха данни от щатската полиция

Акцията е в подкрепа на движението "Окупирай Уолстрийт" и вече арестуваните хакерски членове

10:16 | 25.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Привърженици на хакерите с маски на британския бунтовник Гай Фокс.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Привърженици на хакерите с маски на британския бунтовник Гай Фокс. Снимка: Ройтерс

Хакерската групировка Anonymous публикува за пореден път чувствителни данни на щатските полицейски власти в интернет. Според специализираното издание VentureBeat става дума за повече от 600 мегабайта данни, които са принадлежали на полицейските управления в Бирмингам и Джеферсън Каунти (и двата града са в Алабама), както и на асоциациите International Association of Chiefs of Police (IACP) и Boston Police Patrolmens' Association. Сайтът на IACP не беше достъпен в продължение на часове.

Според Anonymous откраднатата информация обхваща вътрешноведомствени документи, списъци с членове, номера на социалните застраховки, адреси и пароли. Данните са били публикувани, за да се подкрепят протестите срещу насилието на полицейските служители и по повод на конференция на IACP в Чикаго. Освен това хакерите искали да покажат солидарност с т. нар. движение "Occupy Wall Street" („Окупирай Уолстрийт“) в Ню Йорк, Бостън и други градове.

„IACP не можеше да очаква, че ще направи годишната си среща без никакви протести“, пишат Anonymous в интернет. "Те нямаха никаква представа, че през последните месеци наши хакери бяха превзели сайтовете и базите им данни. Трябваше да се съобразяват с нас“.

„Нападаме полицията, защото тя е довереник на единия процент и нейната роля в обществото в момента е да пази интересите и богатството на богатата господстваща класа“, се казва още в изявлението на хакерската група.

С акцията групировката искала да покаже и подкрепа към членовете на колектива, които през последните няколко месеца бяха арестувани. При разследванията си полицейските власти в САЩ, Великобритания и Испания арестуваха десетина младежи, за които се предполага, че са участвали в атаките на Anonymous и LulzSec.

Това не е първият път, в който жертва на хакерска атака стават полицейските власти. През юли потърпевши бяха полицейското управление в Аризона. Тогава LulzSec се сдобиха с "вътрешен бюлетин, тренировъчни напътствия, адреси на електронни пощи, пароли и имена. Пак през юли в рамките на акция "AntiSec", проведена от Anonymous и LulzSec, бяха компрометирани десетки сайтове на профсъюзи на щатската полиция. Тогава хакерите се докопаха до мейли с антимюсюлманска насоченост и жлъчни вицове за президента Барак Обама. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 14 rate down comment 0
4ubaka
преди 12 години
Анонимни, елате и тук!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
бравос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още