IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативният съд отмени запора върху имуществото на вестниците Труд и 24 часа

В средата на октомври съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат, за да описва имуществото на „Медийна група България”

16:03 | 17.11.11 г.
Апелативният съд отмени запора върху имуществото на вестниците Труд и 24 часа

Състав на Софийския апелативен съд (САС) отмени запора, наложен върху имуществото на "Медийна група България – Холдинг", съобщи БТА.

С това решение САС отменя определението на Софийския градски съд (СГС) от октомври, с което е допуснато особено представителство на "БГ Приватинвест ГмбХ" в управлението на "Медийна група България Холдинг". Решението на САС е окончателно.

В средата на октомври съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат, за да описва имуществото на вестниците „24 часа“ и „Труд“ по искане на Христо Грозев, собственик на част от дяловете на „Медийна група България”. 

„Конкуренти се опитват по неикономически начин да извадят облаги в своя полза“, така Огнян Донев, един от собствениците на "Медийна група България Холдинг", коментира влизането на съдия-изпълнител в печатницата на групата.

Ден по-късно главният прокурор Борис Велчев заяви, че в прокуратурата има сигнали, касаещи сделката за купуването на вестниците „Труд“ и „24 часа“. Обвинител №1 уточни, че се извършва проверка, но отказа да уточни съдържанието на сигналите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още