IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата проверява "24 часа" и "Труд", потвърди Борис Велчев

Има няколко сигнала за сделката за бившите вестници на ВАЦ, каза обвинител №1

11:21 | 20.10.11 г.
Прокуратурата проверява "24 часа" и "Труд", потвърди Борис Велчев

В прокуратурата има сигнали, касаещи сделката за купуването на вестниците „Труд“ и „24 часа“, заяви главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет, съобщи Dnes.bg.

Обвинител №1 уточни, че се извършва проверка, но отказа да уточни съдържанието на сигналите.

„Не е работа на прокуратурата да уточнява отношенията между акционери", коментира Велчев. По думите му в последните години е станало практика при подобни търговски или икономически спорове всяка от страните да ангажира прокуратурата.

Вчера частен съдия-изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат за опис на имущество на „Медийна група България Холдинг“ по искане на Христо Грозев, който притежава дялове в дружеството.

Ситуацията е резултат от спорове между тримата собственици – Огнян Донев, Любомир Павлов и Христо Грозев, за размера на дяловете.

С решение от 5 октомври Софийският градски съд е наложил запор на имущество на медийната група и е върнал управляваната от Грозев „БГ Приватинвест ГмбХ“ в управлението на холдинга.

От пресгрупата заявиха в декларация, че това е опит от страна на конкуренти да извадят облаги по неикономически начин.

Грозев пък твърди, че е получавал доказателства за схеми и договори, вероятно целящи източване, и има сериозна заплаха активите да бъдат разпродадени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още