IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic планира завръщане на европейския пазар на телефони

Компанията планира до 2015 г. да продава по 7,5 млн. мобилни телефона извън границите на Япония

21:09 | 28.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Panasonic продава в Япония смартфоните си под марката&nbsp;Lumix. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Panasonic продава в Япония смартфоните си под марката Lumix. Снимка: Ройтерс

 

Японският технологичен концерн Panasonic има намерение да се завърне на европейския пазар на мобилни телефони. Както пише местният икономически вестник Nikkei, компанията преговаря в момента с един от водещите мобилни оператори в Европа за сключване на ексклузивен договор за своите смартфони с операционна система Android.

През 2005 г. Panasonic се оттегли от европейския и китайския пазар заради силния ценови натиск на конкурентите му, за да се концентира на пазара в родината си. И  от началото на 2011 година продава в Япония смартфони с Android. Устройствата се продават под бранда Lumix, който Panasonic използва за дигиталните си камери. Подобно на телефоните от серията Cybershot на Sony фокусът ще бъде върху камерфоните.

След успешния старт в Европа Panasonic планира и навлизане на северноамериканския и азиатския мобилен пазар. До 2015 г. компанията иска да продава по 7,5 млн. мобилни телефона извън границите на страната. Това отговаря на половината от продажбите в тази продуктова категория.

Последните телефони, които компанията продаваше в Европа, бяха представени на изложението CeBIT в Хановер през март 2005 г. - по-евтините VS7 и MX6, както и смартфона X800, работещ под операционната система Symbian.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още