IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите трябва да имат електронни лични карти през 2013 г.

У нас основният проблем пред електронното управление е липсата на координация между администрациите, смята Валери Борисов, зам.-министър на транспорта

14:20 | 29.11.11 г.
Българите трябва да имат електронни лични карти през 2013 г.

В първите месеци на 2013 година България трябва да има нормативна база и работеща система за електронна идентификация на гражданите. Това означава всеки да има електронна лична карта, каза Валери Борисов, зам.-министър на транспорта, съобщи БТА.

Електронното управление е изведено като приоритет през последните шест месеца и правителството демонстрира силна политическа воля да го осъществи, каза Борисов. “У нас основният проблем пред електронното управление е липсата на координация между администрациите – те се изживяват като собственици на данните, с които работят и не искат да ги споделят с други ведомства“, подчерта зам.-министърът.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Ивайло Московски управлява близо 20% от парите на Европейския социален фонд, предназначени за България. Един от проектите на ОП "Административен капацитет" в министерството е за над 18 млн. лв. и по него ще бъдат предложени промени в нормативната база, свързана с електронното управление и електронната лична електронна идентификация на българските граждани, съобщи още Борисов.

Подготвят се и 50 електронни услуги за общинската администрация и за осъвременяване на портала на електронното управление на България. Работи се и по проект за 12 млн. лв. за осъвременяване на единната среда за обмен на електронни документи. Предлага се и въвеждане на SMS нотификация за извършените услуги през портала за електронно управление, каза още Борисов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
desinka.k.k
преди 12 години
Крайно време беше... писна ми да ги загубвам тея карти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още