IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет ведомства вече обменят документи по електронен път

Само едно министерство пести годишно 300 хил. лв. от куриерски услуги, обясни министърът на транспорта Ивайло Московски

14:05 | 06.12.11 г. 1
Пет ведомства вече обменят документи по електронен път

Електронната система за обмен на документи между първите пет ведомства вече е активна и от днес министерствата на транспорта, външните работи, икономиката, агенция „Пътна инфраструктура” и държавното предприятие „Ръководство въздушно движение” изпращат и получават онлайн преписките си, съобщиха от Министерството на транспорта.

Свързаните администрации ще ползват една и съща документна система. Освен че ще пести време, електронната връзка ще намали и разходите на ведомствата, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той припомни, че след въвеждането на единната система за документооборота в повереното му министерство, годишно са започнали да пестят по 300 хил. лв. само от куриерските услуги.

Единната система работи в министерството от 2003 г. и досега чрез нея са обработени над 370 хил. документа.

"В момента обсъждаме как да увеличим предлагането на електронни услуги, но трябва да се стимулира и търсенето. Затова е добре да помислим да даваме безплатен електронен подпис на всеки българин, който го поиска." Това предложи от своя страна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
hidko
преди 12 години
Слава на Господ! Маш Алла! Белким навсякъде стане така!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още