IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo назначи шефа на PayPal Скот Томпсън за главен изпълнителен директор

Изборът му е изненада, тъй като досега не бе споменаван като наследник на уволнената през септември Карол Барц

17:38 | 04.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Скот Томпсън поема Yahoo! <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Скот Томпсън поема Yahoo! Снимка: Ройтерс

Американският интернет концерн Yahoo! назначи бившия президент на PayPal Скот Томпсън за свой главен изпълнителен директор. Според официално изявление Томпсън ще поеме кормилото на компанията на 9 януари.

„Скот носи в Yahoo доказания си опит в изграждането на солидни основи върху вече съществуващи активи и ресурси, с които дава тласък на иновациите и на растежа. Това е формулата, от която в Yahoo се нуждаем“, съобщи в комюнике председателят на концерна Рой Босток, цитиран от Ройтерс.

Изборът на Томпсън определено бе изненада, тъй като досега името му не бе сред потенциалните възможности за наследник на Карол Барц. 

Yahoo беше без главен изпълнителен директор от септември 2011 г., когато тогавашният изпълнителен директор Карол Барц беше уволнена. Оттогава мястото й се заема временно от Тим Морз – главен финансов директор на Yahoo.

Ако се съди по успехите на PayPal, където Томпсън заемаше президентски пост, Yahoo наистина може да се надява, че ще промени негативната тенденция, която преследва концерна от години, коментира още Ройтерс.

Скот Томпсън е президент на PayPal, дъщерна компания на гиганта eBay, от януари 2008 година насам. Под управлението му PayPal успя да надгради бизнеса си в световен мащаб. Клиенти на компанията вече са повече от 104 млн. активни потребители в повече от 190 страни. С 8 млн. търговски партньори през 2011 г. компанията е реализирана приходи в размер на 4 млрд. долара.

Томпсън може да се окаже важна фигура по време на евентуалното придобиване на компанията, след като стана ясно, че няколко концерна се интересуват от подобна сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още