IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то донесе на Zynga загуба за тримесечието

Първият финансов отчет след листването показва загуба от 435 млн. долара, като без разходите за IPO-то разработчикът на игри отчита печалба

10:32 | 15.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
IPO-то донесе на Zynga загуба за тримесечието

Разработчикът на онлайн игра Zynga отчита загуба от 435 млн. долара. И това, въпреки че компанията успя през последното тримесечие да накара повече хора да играят, а приходите отчитат ръст с почти 60% спрямо същото тримесечие на предходната година до 311 млн. долара.

Анализаторите преди това очакваха приходи от около 302 млн. долара. След обявяването на данните в следборсовата търговия акциите поевтиняха с почти 8%.

Ако не се отчитат разходите за борсовия дебют, то компанията отчита печалба от 5 цента на акция спрямо печалба от 9 цента на акция за същия период на миналата година. Операторът на игрите „CityVille“ и „FarmVille“ е успял да покачи броя на всекидневно активните потребители с 13% до 54 млн.

Zynga излезе на борсата в средата на декември 2011 г. Конкурентът на Electronic Arts набра 1 млрд. долара, с което направи най-мащабното американско IPO на технологична компания след Google.

По-късно главният изпълнителен директор на Zynga Inc. Марк Пинкъс заяви в интервю за Wall Street Journal, че целта на компанията е да постигне милиардна стойност. Според него това е можело да стане само на борсата, където да бъдат привлечени нови инвеститори. Основателят на  Zynga твърди, че в това отношение компанията е постигнала успех. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още