IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard търси партньор за разплащания по телефона

Компанията планира да осъществи трансфери между крайните потребители чрез мобилни телефони

16:57 | 24.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Mastercard търси начини да вкара кредитната карта в телефона. <em>Снимка: Компанията</em></p>

Mastercard търси начини да вкара кредитната карта в телефона. Снимка: Компанията

Компанията за картови разплащания MasterCard обяви своята програма "Mobile Money Partnership". Тя трябва да позволи на 2,5 млрд. „зле обслужвани от финансовите услуги“ клиенти в целия свят да получат достъп до мобилни платежни услуги. В началото в проекта участват Comviva, Sybase 365 и Utiba.

MasterCard планира да пусне предплатени карти, които се приемат навсякъде, където може да се плати с кредитна карта на компанията - както като истинска карта, така и като виртуална сметка за електронна търговия. Освен това компанията планира да осъществи трансфери между крайните потребители чрез мобилни телефони. И накрая, трябва да има както пряка, така и чрез прехвърляне между мобилни телефони възможност за плащания на доставчици, които нямат традиционен MasterCard терминал. 

Благодарение на партньорствата MasterCard се надява, че решенията ще може да се приложат при над 200 оператора по целия свят. Това ще ги направи достъпни за първоначално поне 1 млрд. потребители.

MasterCard отбелязва, че в развиващите се пазари малко хора имат банкова сметка, но седем от десет потребители притежават мобилен телефон. В допълнение компанията ще даде възможност на мрежовите оператори, както и на банките, да навлязат лесно в мобилните платежни услуги.

От декември 2011 г. MasterCard се кооперира с компанията за разплащания mFoundry, която интегрира базираната на технологията NFC PayPass. Тя дава възможност за „плащане с едно движение“. Според оператора в момента има над 311 000 терминала, на които PayPass може да бъде ползван. Освен това компанията участва и в проекта Google Wallet и платформата Isis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още