IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile USA съкращава 1900 служители

Икономиите са продиктувани от нуждата за финансиране на инвестициите в нови мобилни мрежи, както и заради свиването на клиентската база

10:08 | 26.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
T-Mobile USA съкращава 1900 служители

Американската дъщерна компания на Deutsche Telekom, T-Mobile USA, закрива седем от своите 24 контактни центрове и съкращава над 50% от служителите си там, става ясно от прессъобщение.

Мярката е част от преструктуриране на концерна, което е нужно, за да може T-Mobile да набави по-лесно милиардната инвестиция за новите мобилни мрежи, пише ZDNet.

Първоначално ще отпаднат 1900 от общо 3300 работни места, заявява главният изпълнителен директор и президент на T-Mobile Филим Хъм. Същевременно обаче щели да бъдат създадени нови 1400 работни места в други филиали, където част от освободените могат да бъдат преназначени. 

Решението било нужно, „като важна част от прилагането на конкурентна структура на разходите“, заявява Хъм. Прилагането му ще започне в края на юни. Качеството на услугата обаче нямало да пострада.

Както заяви и говорител на концерна пред CNET, намаляването на броя служители било свързано и със свиването на клиентската база, защото броят на обажданията към контактните центрове е спаднал силно.

Едва в края на декември Deutsche Telekom и AT&T окончателно се отказаха от сделката за придобиване на T-Mobile USA. AT&T имаше намерение да придобие T-Mobile USA за 39 млрд. долара. Сделката бе стопирана на 19-и декември, след като Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC), подкрепена от Министерството на правосъдието, наложи съдебен запор и вкара сделката в съда.

Ведомствата се опасяват, че сливането на двете компании (втора и четвърта по големина на пазара) ще се отрази негативно на конкурентната среда в сектора. Заедно двете компании щяха да имат 43,4% пазарен дял от комуникационния пазар в САЩ спрямо сегашните 32 на сто за купувача, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още