IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Негласовите услуги - нова тенденция при аутсорсинга

Един от най-големите митове за аутсорсинг компаниите е, че се занимават с обслужване на клиенти единствено по телефона, обясняват от CallPoint

09:00 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Негласовите услуги - нова тенденция при аутсорсинга

Все по-често ще ни обслужват по имейл и чат в контакт центровете, твърдят от аутсорсинг компанията New Europe, в която работят 900 специалисти. Компанията има колцентрове в България и Румъния.

Над 60% е делът на негласовите услуги в компанията и той непрекъснато нараства. Става дума за комуникация, която се извършва по имейл, чат и факс.

„Един от най-големите митове за аутсорсинг компаниите е, че се занимават с обслужване на клиенти единствено по телефона. А това далеч не е така. Компаниите развиват и негласовите услуги, подходящи за стандартизирани дейности като например резервацията на самолетни билети”, обясняват от CallPoint.

„В тази връзка смятаме, че по-пълно на дейността на една аутсорсинг компания отговаря названието „клиентски център”, вместо „кол център.”

Друга погрешна представа за клиентските центрове е, че в тях работят само студенти. Истината е, че в тази сфера са заети хора на различна възраст, образование и националност. 

Специално в CallPoint около 85% от служителите са със завършено висше образование, много от тях са следвали и работили в страни от Европейския съюз. Голяма част от служителите са над 35-40-годишна възраст, които търсят преквалификация. Около 10% от служителите са чужденци.

CallPoint New Europe специализира в направленията: пътуване и свободно време; търговия на дребно и онлайн търговия; финансови услуги; телекомуникации. В момента тя разполага с 1 000 работни места в офиси в София (650 души), Пловдив (50) и Букурещ (300).

Общо 95% от фирмите, които ползват услугите на CallPoint, са от Западна Европа. Те се обслужват на 28 езика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още