IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram взе нова жертва сред конкурентите си?

Услугата за споделяне на снимки Picplz стартира преди Instagram, но не успя да се наложи и ще бъде закрита през юли

17:53 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Instagram взе нова жертва сред конкурентите си?

Силните позиции на Facebook и Instagram по отношение на съхраняването и споделянето на снимки в социалната мрежа чрез смартфони и таблети взе нова жертва сред конкурентите.

Услугата Picplz обяви, че ще бъде закрита на 3-и юли, предава DPA. Всички снимки и данни ще бъдат изтрити след тази дата, като преди нея потребителите ще могат да свалят данните си.

От компанията не назовават причина за спирането, а само, че разработчиците ще се фокусират върху други проекти.

Според анализатори обаче силата и популярността на Instagram са толкова големи, че Picplz е станал твърде нерентабилна услуга. След като Instagram бе придобита от най-голямата социална мрежа Facebook, конкуренцията се превърна в монопол.

PicPlz започна дейност през лятото на 2010 г., малко преди старта на далеч по-успешния конкурент Instagram. Самата социална мрежа е силна и като фотоплатформа. Всеки ден 900-те милиона потребители качват около 300 млн. снимки.

В момента придобиването на Instagram се проверява от американската комисия за защита на конкуренцията. Спорно е дали отпадането на един конкурент ще повлияе на решението на властите. В САЩ Facebook стартира и собствено приложение, което има подобни на Instagram функции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още