IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай блокира достъпа до сайтовете на Bloomberg и Businessweek

Стъпката е предприета като реакция на статия за богатството на разширеното семейство на китайския вицепрезидент Си Дзинпин

13:24 | 30.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Китайският вицепрезидент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс</em></p>

Китайският вицепрезидент Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Интернет потребителите от континентален Китай са лишени от достъп до сайтовете на  Bloomberg поради решение на китайската администрация, съобщава BBC.

Според американската информационна агенция стъпката е предприета като реакция на публикувана статия за богатството на разширеното семейство на китайския вицепрезидент Си Дзинпин.

Китай нееднократно е блокирал чувствителни материали в интернет. Преди два дни за часове беше спрян достъпа до социална мрежа на New York Times.

Очаква се Си Дзинпин да стане следващият президент на страната.

„За момента няма достъп до сайтовете Bloomberg.com и Businessweek.com в Китай. Според нас това решение е взето в отговор на публикувана в петък статия на Bloomberg News „, се посочва в изявление на агенцията.

В статията става въпрос за многомилионното богатство в долари на някои от роднините на китайския вицепремиер.

Въпросното състояние включва инвестиции в компании, възлизащи на 376 млн. долара, 18% не пряко участие в компания за добив на редки метали с активи за 1,73 млрд. долара и 20,2 млн. дял в технологична компания.

„Си се изкачи в пирамидата на комунистическата партия и неговото разширено семейство също разшири бизнес влиянието си в сфери като добива на редки метали, пазара на недвижими имоти и производството на смартфони“, се посочва в статията на Bloomberg.

Материалът разкрива, че разширеното семейство на вицепрезидента притежава и вила в Хонконг на стойност 31,5 млн. долара, както и поне още 6 други недвижимости в същия град на обща стойност 24,1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
SeriousVassilis
преди 11 години
Хах, "Според американската информационна агенциа" !!! Що за хора са тези алчни и безчуственни Световни Лидери, не се спират пред нищо само и само да унищожат света или по-голямата част от него. Защо трябва да се набляга , че американска агенция отправя някакво мнение!! Не е ли по - важно китайските медии как ще го отразяват това, а отностно самото заключване на интернет сайта , мисля че е с цел държане на китайския народ в невидение каквово става по света и колко корунпирани са техните полутици. И това е уместно и с цел , защото един народ от 1,3 милярда души разбонтува ли се, трудно се укротява такава голяма тълпа. Просто немислимо, и за това със цел манипулират населението на земята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още