IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аутсорсинг компания ще наеме 3 хил. души у нас и в региона до края на 2013

CallPoint е открила 326 работни места от началото на годината

17:46 | 18.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Аутсорсинг компания ще наеме 3 хил. души у нас и в региона до края на 2013

Една от най-големите аутсорсинг компании у нас CallPoint New Europe обяви, че смята да наеме 3 хил. души в България и в региона до края на 2013 г.

От началото на тази година компанията е открила 326 нови работни места.

В момента в нея работят 1 000 служители, които обслужват клиенти от 4 контактни центъра: в София и Пловдив в България, както и в Букурещ и Крайова в Румъния. 

По време на проведеното днес посещение на новият президент на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Сума Чакрабарти в компанията стана ясно, че CallPoint New Europe е отчела 32% годишен ръст в оборота си за първите шест месеца на годината. 

Миналата година ЕБВР придоби 37% от капитала на CallPoint за 3 млн. евро.

Компанията предоставя аутсорсинг услуги на 28 езика на клиенти от Западна Европа в 4 основни направления: пътуване и свободно време, търговия на дребно и онлайн търговия, финансови услуги и телекомуникации.

От началото на дейността си у нас ЕБВР е инвестирала над 2,5 млрд. евро в повече от 200 проекта в различни сектори на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още