IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq отправя ново предложение за компенсация заради IPO-то на Facebook

И новата, подобрена с 22 млн. долара, оферта обаче се критикува от инвеститорите

13:36 | 23.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nasdaq отправя ново предложение за компенсация заради IPO-то на Facebook

И новото предложение на оператора на борсата Nasdaq OMX за компенсация, с която да обезщети част от финансовите компании, претърпели загуби от пробивите в системата на борсата по време на първичното публично предлагане на социалната мрежа Facebook, се посреща с критика, пише Ройтерс.

И сега предложените 62 млн. долара не са достатъчни, заяви консултантът Крис Наги в неделя, цитиран от Bloomberg.

Други директно засегнати финансови компании, като американската Knight Capital и швейцарската банка UBS, не са пожелали да коментират повишената оферта. Те вече обявиха неколкократно, че ако компенсацията не покрие действителните щети, ще подадат иск в съда.

Твърди се, че финансовите компании са понесли загуби от над 200 млн. долара при техническите проблеми около борсовия дебют на социалната мрежа. Заради проблемите системите на Nasdaq са отказали да работят и не са успели да обработват високите равнища на поръчки и отмени на поръчки.

В петък Nasdaq подобри с 22 млн. долара до общо 62 млн. долара отправената още в началото на юни оферта за компенсиране. Освен това те ще бъдат изплатени чрез пари в брой, след като досега Nasdaq искаше да плати предимно чрез отстъпки.

Според Наги самият факт, че Nasdaq е повишила предложението си, говори, че борсата не е сигурна в своята правна позиция и правота.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още