IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Zynga се сринаха с 38% след отчета за тримесечието

Компанията разочарова с резултатите и уплаши с прогнозите си за годината

09:57 | 26.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Zynga се сринаха с 38% след отчета за тримесечието

Производителят на игри за социалните мрежи Zynga претърпя истински борсов срив след публикуването на отчета си за второто тримесечие на годината. Причината е, че резултатите драстично се различават от предварителните очаквания, пише AFP.

През второто тримесечие Zynga е записала загуба от 3 цента на акция, но при премахването на някои еднократни ефекти се получава печалба от 1 цент на акция. Предварителните прогнози обаче бяха за далеч по-силно представяне и положителен резултат от 6 цента на акция.

Общата загуба на компанията е 22,8 млн. долара, след като през второто тримесечие на миналата година бе постигната печалба от 1,4 млн. долара.

Приходите на Zynga са нараснали с 19 на сто на годишна база до 332 млн. долара.

За цялата 2012 година Zynga вече очаква печалба между четири и девет цента на акция и приходи между 1,15 и 1,23 млрд. долара. Прогнозата от април беше за между 23 и 29 цента печалба на акция и приходи в диапазона 1,43 – 1,5 млрд. долара.

Причина за понижените прогнози са забавянията при пускането на нови игри и все по-конкурентната среда в сектора, която води за бърз отлив на интерес от съществуващите вече игри на компанията.

От Zynga обвиняват за представянето си Facebook, тъй като социалната мрежа е направила промени в платформата си, а те са в подкрепа на новите игри. Това засяга силно представянето на основните игри на компанията, коментира оперативният директор на Zynga Джон Шапърт.

Заради промените броят на активните потребители на игрите се е свил с 16 на сто през тримесечието до 141 млн. души. При основните игри на Zynga обаче спадът е с 34 на сто.

Всичко това се оказа крайно разочароващо за инвеститорите и те буквално разпродадоха акциите на компанията. След публикуването на отчета пазарната капитализация на Zynga се срина с 38,6 на сто до 3,12 долара на акция. Едва през декември компанията излезе на борсата, като тогава акциите бяха пласирани при 10 долара за брой.

Рекордната цена за акция от капитала на Zynga e от март тази година – 15,91 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още