IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 72% от участниците в проучване ще гледат Олимпийските игри

Гражданите на страни като Индия, Китай и Турция споделят, че ще гледат спортното събитие главно онлайн и през мобилните си устройства

19:03 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Все повече фенове на спорта ще следят събитията онлайн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Все повече фенове на спорта ще следят събитията онлайн. Снимка: Ройтерс

Целият свят е притаил дъх и следи летните Олимпийски игри в Лондон. Допитване на анализаторската компания Ipsos по поръчка на Ройтерс показва, че 72% от гражданите на 24 държави, които участват в анкетата, ще гледат спортното събитие.

Допитването е проведено сред 18 623 човека от 24 различни страни месец преди старта на игрите.

Според данни на Ipsos 65% от тях ще гледат игрите на екраните на телевизорите си. Близо 23% са хората, които ще станат свидетели на събитието онлайн. Около 6% от анкетираните ще наблюдават случващото се от „умните си телефони“, а едва 4% ще правят това през таблетите си.

Повечето хора са заинтригувани да проследят какво ще се случи в леката атлетика – близо 20%. Толкова са и хората, които се интересуват от футбола. Около 16% от зрителите ще следят главно плуването, 14% - гимнастиката, 5% волейбола, 5% тениса и едва 4% - баскетбола.

Интересното е, че в страни като Индия и Китай хората ще наблюдават игрите главно онлайн. Почти 94% от попитаните граждани на Китай споделят, че ще използват мобилните си технологии, за да станат свидетели на  случващото се в Лондон. Същевременно 50% от индийците ще гледат игрите онлайн като цяло, от които 24% - от своите смартфони и 15% - от таблетите си.

Други страни, в които Олимпийските игри ще бъдат гледани главно през интернет, са Южна Корея, Саудитска Арабия и Турция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още