IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска нова електронна поща

Компанията разчита на комуникационните инструменти, за да разшири пазара си и да привлече нови потребители

10:14 | 01.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Microsoft пуска нова електронна поща

Microsoft пуска нова услуга за електронна поща, след като компанията реши да се фокусира върху комуникациите като ключов фактор за привличането на нови потребители, съобщи FT.

Outlook.com е браузър-базирана услуга, която обаче няма да замени Hotmail, която се ползва от около 350 млн. потребители.

Microsoft, която този месец обяви първата си загуба като публична компания, вижда в комуникационните инструменти възможност да разшири пазара си. В момента технологичният гигант разчита за основната част от приходите си на операционната система Windows и софтуерния пакет Office.

Анализатори коментират, че новата e-mail услуга на Microsoft ще бъде в центъра на новия й пакет „облачни“ услуги. „Електронната поща ще си взаимодейства с много други функции и ще се превърне в стратегически център на личния облак“, посочва Франк Джилет от Forrester.

В допълнение към подобряването на функционалността на електронната поща интернет компаниите се стремят към подобряване на дизайна. Microsoft описва Outlook.com, като "модерна електронна поща" с нов и интуитивен дизайн".

Миналата седмица AOL също премоделира интерфейса на уеб базираната си поща. Преди месец пък от Google придобиха e-mail приложението Sparrow, за да подобрят Gmail.

"Освен Outlook.com, Microsoft прави подобни промени в Office и Windows 8. Компанията иска да постигне най-приятелския потребителски интерфейс за цялата гама от продукти и това е доста голяма стъпка напред", коментира Роб Ендерле, анализатор в Enderle Group.

Outlook.com е съвместима с календара, пощата и контактите на потребителите на съществуващите услуги на Microsoft, както и ще може да събира информация за приятели на потребителите с помощта на Twitter и Facebook.

Към нея ще бъде инсталиран и Skype, така че чрез входящата кутия да се позволяват видео повиквания. Чрез приложението SkyDrive пък ще могат директно да се споделят документи, изработени с помощта на Word, Excel и PowerPoint.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още