IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple срещу Samsung: Адвокатите представиха финалните си пледоарии

Щатската компания настоява за обезщетение от 2,75 млрд. долара, от Samsung смятат, че 519 млн. долара са достатъчни

12:26 | 22.08.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Табло, сравняващо устройствата на двете компании, което бе представено пред съда в Сан Хосе. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Табло, сравняващо устройствата на двете компании, което бе представено пред съда в Сан Хосе. Снимка: Ройтерс

Краят на съдебната битка за патенти между Apple и Samsung, двата най-големи производители на смартфони в света, е близо. Адвокатите на двата технологични гиганта изнесоха своите заключителни пледоарии през щатския патентен съд. Заседанието на журито в процеса започва днес, информира BBC.

Защитниците на Apple обвиняват корейския си конкурент, че е копирал дизайна на продуктите им, след като базираната в Южна Корея компания е видяла, че не може да се конкурира с тази от Купертино. Адвокатите на Samsung от своя страна заявиха, че победа за Apple ще означава по-малък избор за потребителите.

Защитникът на Apple Харълд МакЕлхини подчерта преди всичко многобройните представени вътрешнофирмени за Samsung документи, които би трябвало да доказват твърденията за копиране. Samsung обаче се защити, като твърди, че Apple се опитва да задуши конкуренцията с действията си.

„Свидетелите могат да бъдат объркани", каза МакЕлхини, цитиран от ZDNet. „При всеки процес доказателствата винаги са предоставени с конкретна цел. Те може да объркват и заблуждават. Но историческите документи показват почти винаги само истината".

Адвокатът на Apple подчертава преди всичко документи, които според него показват, че Samsung е копирал Apple при своите програми, символи и общите функции на устройствата. Сред представените документи е презентация, която сравнява дизайна на първия смартфон Samsung Galaxy с iPhone на Apple и съдържа предложения за хармонизиране.

„Те са седнали и функция по функция са проследили целия iPhone, за да го копират до последния детайл", каза МакЕлхини. "В тези решаващи три месеца Samsung е била в състояние да имитира основните точки от четиригодишните инвестиции на Apple и да ги „заемат“ без да поемат при това какъвто и да е риск, защото те копират най-успешния продукт“.

Последна актуализация: 10:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Прави са Епъл - Самсунг са им изкопирали продукта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
aristotel
преди 11 години
И Apple искат да спрат прогреса, НО това няма да се случи. Тези само в САЩ ги харесват извън щатите никой не желае айфона чисто и просто много добър маркетинг и успяха и сега след като се появи конкуренция те искат да ги задушат в зародиш и да им плащат поне още 50 г. без да работят и без нов продукт. И всичките им продукти са поне няколко пъти по-скъпи, но конкуренцията успя да смъкне цените и ЯБЪЛКАТА веднага се превърна във патентен ВАМПИР. Аз съм за конкурентни продукти и конкурентни цени точно по този начин се наложиха LCD дисплеите и от там и промяна на телевизорите, видеокасетите и т.н. Прогрес това е .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
draskachka
преди 11 години
Nqma takava kompaniq kato Apple !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още