IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ще представи Windows 8 на 25 октомври

Очаква се събитието да подкрепи и лансирането на таблета Surface, предвиден за зареждане в търговската мрежа само ден след това

23:10 | 17.09.12 г.
Microsoft ще представи Windows 8 на 25 октомври

Американският компютърен гигант Microsoft Inc обяви, че е избрал 25 октомври за дата на представянето на новата си и очаквана отдавна операционна си система Windows 8, съобщи CNBC.

В стил, подобен на тайнствените покани за представяне на продуктите на Apple Inc, но без нивото на публично разтръбяване, от Microsoft са разпратили електронни писма до журналистите с молба да запазят в тайна датата на събитието, предвидено да се проведе в Ню Йорк. В поканата не са посочени никакви други подробности.

Главният изпълнителен директор на компанията Стив Балмър заяви през уикенда пред американския вестник  Seattle Times, че е уверен, че новата операционна система ще бъде успешна.

„Знаете, че Windows 95 със сигурност бе най-голямото нещо за последните 20 години. Мисля, че Windows 8 със сигурност го задминава“, цитира изданието Балмър.

Очаква се на събитието да бъде лансиран и таблетът Surface, предвиден за зареждане в търговската мрежа само ден след това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още