IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple уволни мениджър заради проблема с картите

Вицепрезидентът Ричард Уилямсън е напуснал компанията преди две седмици

12:39 | 28.11.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple уволни мениджър заради проблема с картите

След поражението с първата си собствена услуга за карти американският технологичен концерн Apple е уволнил пряко отговорен за услугата мениджър. Вицепрезидентът Ричард Уилямсън е трябвало да напусне Apple преди две седмици, пише Wall Street Journal.

Вицепрезидентът бе високопоставен лидер в екипа за мобилен софтуер iOS. По време на мандата му той е ръководил разнообразие от услуги, включително в даден момент и работата над гласово активирания асистент Siri.

Apple замени през септември с пускането на пазара на новия iPhone 5 досегашните Google Maps в новата версия на операционната си система IOS чрез собствена услуга. Почти незабавно заваля критика от страна на потребителите, които се оплакваха от грешки и липсващи детайли. Главният изпълнителен директор Тим Кук се извини публично и посъветва да се използват за момента карти на конкурентни компании, докато Apple подобри своето предложение.

Мениджърът на iOS Скот Форстал, който някога бе разглеждан като възможен претендент за поста на главен изпълнителен директор, също бе уволнен. Според информация на Wall Street Journal Форстал е отказал да подпише писмото с извинения до клиентите на Apple заради провалилия се старт на Apple Maps с последната актуализация на iOS.

Това е последният конфликт от серия конфликти с други ръководители на Apple. Картовите услуги са една от най-важните функции на мобилните устройства. А приложението на Apple изостава значително зад конкурентни услуги като Google Maps.

Топ мениджърът на Apple Еди Кю, който след напускането на Форстал пое отговорността за картите, сега се допитва до външни експерти и до специалиста в навигационните услуги TomTom, предаде агенция Bloomberg. Уилямсън е бил уволнен именно от Кю, твърдят информирани източници.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
И проблема автоматично сам се решил.... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още