IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекламата на цифровизацията ще стигне и до ВАС

Единият отпаднал от обществената поръчка участник ще обжалва отново решението на министерството на транспорта

12:07 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Рекламата на цифровизацията ще се &quot;нищи&quot; във Върховния административен съд. Снимка: <em>stock.xchng</em></p>

Рекламата на цифровизацията ще се "нищи" във Върховния административен съд. Снимка: stock.xchng

Консорциумът „Макс Информ“, който отпадна от обществената поръчка за реклама на цифровизацията, ще обжалва решението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с което ведомството възложи изпълнението й на обединението „Ти Си Ти Ви“, във Върховния административен съд (ВАС). Това заяви пред Investor.bg говорителят на една от фирмите, участници в консорциума „Макс информ“.

В медийното пространство е известно, че спечелилото дружество е съставено от фирми, пряко свързани със собственика на няколко рекламни агенции и част от надзорния съвет на "БТВ медиа груп" Красимир Гергов.

Първоначално „Макс Информ“ подаде молба за преразглеждане на обществената поръчка в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), след като от ресорното министерство изключиха консорциума от процедурата, защото "не отговарял на нужните условия". Въпросната жалба бе отхвърлена в петък миналата седмица, а мотивите на антимонополния орган са аргументирани с версията, че „кандидатът не отговарял на поставените условия, защото не представил пълния пакет от документи“. 

От обединението заявяват, че подобни твърдения са неверни, защото са представили всички нужни документи, дори са дали и някои допълнителни.

„Обществената поръчка вече е в ход, но ние ще обжалваме решението на ресорното министерство до последно. КЗК не успя да обясни на кои точно условия не отговоряме“, уточниха от „Макс информ“.

Жалбата на другия отпаднал от поръчката участник - “ДВБ – Т Консулт”, също бе отвърлена в петък по същите причини.

Investor.bg се свърза с представители на обединението, но на този етап те пожелаха да не се ангажират с коментар заради бъдещите действия, които смятат да предприемат.

Въпреки че до официалното отваряне на ценовите предложения на трите участника така и не се стигна, Investor.bg научи, че спечелилият кандидат - „Ти Си Ти Ви“, е дал и най-висока оферта. Представители и на двата отпаднали консорциума потвърдиха това.

Същевременно самата обществена поръчка е в ход от няколко седмици насам, след като КЗК разреши "предварителното ѝ изпълнение" още преди да се е произнесла по жалбите на "Макс информ" и “ДВБ – Т Консулт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още