IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook въвежда опция за платени съобщения до потребители

Срещу 1 долар потребители ще могат да пишат до непознати в социалната брежа без съобщенията им да се считат за спам

14:30 | 21.12.12 г. 8
Facebook въвежда опция за платени съобщения до потребители

Facebook тества нова услуга, която ще таксува потребителите с 1 долар, за да се гарантира, че съобщенията, които те изпращат до хора, с които не са свързани, ще пристигат в пощенските им кутии, а не в игнорираната папка „Други“, предаде АП.

Социалната мрежа въведе папката „Други“ през 2011 г., като в нея попадат съобщенията, които се считат за маловажни за потребителите. В нея обаче често попадат и съобщения, които не са спам.

Предвижда се обаче потребителите, които желаят да пишат на хора, с които не са приятели в мрежата, да могат да плащат по 1 долар за всяко съобщение, така че то да бъде правилно „маршрутирано“ до основната им пощенска кутия.

От Facebook уточниха, че в момента услугата е в процес на изпитване, като в тестовете участват малка група потребители от САЩ.

От компанията очакват въвеждането на услугата да обезкуражи спамърите.

През октомври Facebook представи нова функция, която позволява на потребителите да плащат, ако искат повече хора да четат новини. Срещу 7 долара потребителите могат да насърчават мненията на своите приятели точно както рекламодателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 11 години
ФБ в момента с моторен трион режат яко клона, на който са седнали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
jujo_si
преди 11 години
Със сигурност абсолютно безполезна услуга, Най добре се изтрийте от това "Губи време" и правете нещо по полезно и ползотворно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още