IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златанова: Европарите за медии ще бъдат раздавани при еднакви условия за всички

Медиите ще усвояват европейски средства при по-голяма публичност и прозрачност, обеща вицепремиерът Зинаида Златанова

14:46 | 08.07.13 г.
Златанова: Европарите за медии ще бъдат раздавани при еднакви условия за всички

Европейските средства, които ще бъдат давани на медиите за популяризиране на европейските програми ще бъдат раздавани при еднакви условия за всички. Проектът на стратегия за информация и публичност за следващия програмен период 2014 - 2020 г. ще бъде изцяло публичен и ще бъде разпространен до всички медии и браншови организации, свързани с публичност.

Това обеща вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова след среща с представители на браншови организации от сферата на публичността, съобщи „Фокус”.

Срещата се състоя след като миналата седмица Златанова представи списък с парите, които медиите у нас са получили през периода януари 2007г. -май 2013 г. за популяризиране на европейските програми. Тогава стана ясно, че българските медии са получили над 66 млн. лв. за конкретния период.

Днес представители на медиите са заявили, че все още срещат проблеми свързани с комуникационните проекти - кандидатстването за европейски средства и други административни спънки, неравни условия и т.н.

В тази връзка Златанова посочи, че администрацията ще изработи специални указания как да се сключват договорите за комуникация и реклама по оперативните програми на Европейския съюз.

Целта е равен достъп и конкуренция при сключването на договорите.

”Това са нашите български медии и ние нямаме други, с които да работим. Те ще бъдат тези, с които ще работим. Сигурни сме, че през следващия период българските граждани ще бъдат още по-добре осведомени”, подчерта вицепремиерът.

Тя посочи, че правителството ще провежда непрекъснато срещи с представители на организации, свързани със сферата на публичността, като следващата среща ще е след около месец.

„Това е начинът, по който ще изпълняваме комуникационната стратегия, а именно да се срещаме редовно и да изясняваме всички проблеми и трудности”, заяви вицепремиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още