IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраниха продажбата на телефоните на Xiaomi в Индия

Забраната е временна до приключването на делото на Ericsson срещу китайската компания

11:35 | 11.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Индийски съд разпореди китайския производител на евтини смартфони Xiaomi Technology временно да спре да продава своите устройства в Индия, предава Ройтерс.

Xiaomi продава своите телефони само през онлайн платформата за търговия Flipkart.com в Индия, а страната е третият най-голям пазар за подобни устройства в света.

Върховният съд в Делхи призова Xiaomi и Flipkart да спрат вноса и продажбите на смартфоните до 5-и февруари 2015 г., когато той ще се произнесе по спор, свързан с нарушение на патенти.

Искът е подаден в Индия от шведския производител на телекомуникационно оборудване Ericsson срещу китайската компания.

Съдът поиска от Xiaomi и Flipkart да предоставят подробности за устройствата, продавани в Индия от тях и които включват 3G, EDGE и AMR технологии.

В изявление Ericsson заяви, че ще предприеме съдебни действия срещу Xiaomi за изплащането на лицензионни такси.

Шефът на китайската фирма, който отговаря за операциите на компанията на индийския пазар, заяви пред Ройтерс, че компанията все още не е получила официално съобщение от Върховния съд в Делхи и е готова да работи с Ericsson за решаването на въпроса „по взаимно съгласие“.

От Xiaomi посочват, че нейният юридически екип извършва оценка на ситуацията въз основа на информацията, с която разполага.

От своя страна, Flipkart заяви, че е готова да сътрудничи на властите.

Xiaomi започна да продава евтините си смартфони в Индия през юли тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още