IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промените в ръководството на HTC дадоха тласък на акциите ѝ

Компанията вече има нов главен изпълнителен директор

15:21 | 23.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на тайванския производител на телефони HTC поскъпнаха с 2,8% в началото на търговията в Тайпе в понеделник. Причината са надеждите, възлагани на Шер Уан, която от съосновател и председател на компанията стана главен изпълнителен директор. Очакванията към нея са, че ще възроди стария блясък на HTC, пише Forbes.

В петък борещата се с лошите си резултати компания обяви, че Уан, която е дъщеря на покойни тайвански предприемач Уай Си Уан, ще поеме поста главен изпълнителен директор веднага. Оттеглящия се от позицията Питър Чоу ще поеме „стратегическа нова роля, свързана с бъдещите продуктови иновации“.

„Свидетели сме на бързи промени в индустрията, където смартфонът е нашият личен хъб, който се свързва с разрастващия се свят от умни устройства“, коментира Уан. „Ние сме пионер в индустрията със смартфони, а сега обмисляме възможностите за реализиране на потенциала на едно ново поколение свързани продукти и услуги“.

Уан е сред съоснователите на HTC, която се появи на пазара през 1997 г. Акциите на компанията загубиха 88% от стойността си от април 2011 г. насам заради сериозната конкуренция на пазара на високи клас смартфони като тези на Apple, както и в ниския клас, благодарение на марки като Xiaomi.

Уан е завършила Университета на Калифорния в Бъркли. Тя е женена и има две деца. Уан се класира 23-а в списъка с най-богатите тайванци, съставен от Forbes. Нейното състояние, което дели със съпруга си Уенчи Чен, е оценявано на 1,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още